Nuorcamino

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Mascarpone-Britatorttua, ole hyvä!

Keskikesän raikkaanmakea herkku syntyy Mascarponella ja marjoilla täytetystä Britatortusta.
Tämä ihana klassikko muuntuu vuodenaikojen mukaan ja on aina yhtä herkullinen.
Tässä kesäversioni:


Ohje:
125 g voita
1 dl sokeria
3 keltuaista
1 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vuorotellen maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Leikkaa leivinpaperi ja pingota kahden irtopohjavuuan pohjalle, voitele reunat. Jaa taikina vuokien pohjille.

Tee marenki:
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
Päälle mantelilastuja

Vatkaa marengin ainekset kovaksi vaahdoksi, jaa vaahto pohjien päälle, ripottele mantelilastut. Paista 175 asteessa noin 30 min.



Kun pohjat ovat jäähtyneet, irroita. Toinen alimmaiseksi ja täytteeksi:

100 g mascarponejuustoa
1 dl kermaa
tomusokeria makeutukseen
hyppysellinen vanilijasokeria
puolen sitruunan mehu
runsaasti tuoreita marjoja: mustikoita, vadelmia, viinimarjoja, mansikoita

Vaahdota kerma, lisää muut aineet, viimeiseksi marjat varovasti sekoittaen.

Lisää pohjalle täyte, nosta toinen marenkikakku päälle.

Koristele tomusokerilla, syötävillä kukilla ja sitruunamelissan lehdillä.




Nautitaan kauniissa kesäillassa hyvien ystävien kera.



Hyvä Brita tekee onnelliseksi
 sekä aivot että vatsan...
Herkkuhetkiä Sinulle!

2 kommenttia:

  1. Brita-torttu on suurta herkkua. En vaan ole koskaan keksinyt
    loihtia siitä vielä herkullisempaa käyttämällä mascarponea täytteessä.
    Tuon täytyy olla hyvää! Tätä teen lasten synttäreille, joita juhlitaan elokuussa.
    Kiitos Sanna ihanasta reseptistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ole hyvä ystäväiseni. Usein tuntuu että parhaat reseptit ovat niitä kaikkein vanhempia.

      Poista