Nuorcamino

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Saaristolaisjäätelöä

Hei!
Ihastuin tänä keväänä Harri Syrjäsen Saaristoruokaa-sarjaan.
Tässä 10-osaisessa sarjassa
tutut maisemat ja ravintolat,
puhtaat ja lähellä tuotetut raaka-aineet ja 
herkulliset annokset
saivat minut TV:n ääreen jokaisen jakson ajaksi.


Ohjelmasta löysin oivan vinkin 
saaristolaisjäätelön valmistukseen:
Mascarpone-juustolla loihtii helposti
mainioita jälkiruokia merellä ja saaristossa eli siellä,
 mihin jäätelön kuljetus ja säilytys on muuten lähes mahdotonta.

Juhannusaattona kokeilin ensikerran tätä herkkua,
joka valmistuu näin helposti:


paketti Mascarpone-juustoa
desi luonnonjogurttia tai kermavaahtoa
puolikas limenmehu ja raastettu kuori
tomusokeria makeuttamiseen
hyppysellinen vanilijasokeria 


Sekoita edellä olevista aineista sileä tahna.
Lado kotimaisia marjoja ja mascarpone-juustoa
 kerroksittain annosmaljoihin.
Mukaan voit lisätä myös keksimuruja  tai sokerikakun paloja omiin kerroksiin.
Koristele suklaa- tai mantelilastuilla
ja sitruunamelissan lehdillä.

Oih... niin hyvää.
Mikäli tahnaa jää yli,
voit koristella niillä kesäleivoksia tai käyttää vaikkapa kääretortun täytteenä.


Ihanaa, aurinkoista perjantaipäivää sinulle ystäväiseni!
Lähdenpä nyt töihin...
ja mikä parasta vietän tämän työpäivän kauniissa saaristossa:
Taalintehtaalla!
t. Sanna



6 kommenttia:

  1. Namm...maistuisi kyllä minullekkin..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh.. Se on kyllä herkkujen herkkua ja helppo valmistaa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  2. Mascarpone on niin mun makuuni. Tuon jätskin täytyy olla herkkua.
    Olitkos tänään töissä K-market Kompiksessa? Sitä luotsaa nykyään ihanat,
    uudet kauppiaat Marika ja Roger.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, Matkompiksessa olin ja mukavaa väkeä kaikki: asiakkaat ja henkilökunta. Hyvin hoidettu kauppa, ystävällinen palvelu ja kertakaikkisen runsaat valikoimat. Ja kyllä sielläkin löytyi tuota saariston pelastusta: Mascarponea! Kaunista Viikonloppua ystävä hyvä!

      Poista
  3. Minäkin katsoin Saaristoruokaa-ohjelmaa. Tuttuja paikkoja ja ihanaa ruokaa! Ja ne luonnonpaikat missä Harri herkkujaan teki ja söi... minulle tuli joka kerta nälkä. Ihanan mascarpone-jäätelön olet sieltä napannut. Kiva kun voin sen kopsata täältä. Ja herkullisia kuvia sinulla! Nälkä! Ihania kesäisiä päiviä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos samoin sinulle Tuulia! Eilen keiteltiin kalakeittoa Harrin reseptin mukaan täällä saariston syleilyssä. Ja niin hyvää oli...

    VastaaPoista