Nuorcamino

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Ihanaa intialaista

Sanotaan, että matkailu jättää kulkijaan pysyvän jäljen.
Meihin Intia jätti palon maustemaailmaan, 
väreihin, tuoksuihin ja makuihin.
Kuivattuihin hedelmiin ja pähkinöihin.
Tuoreeseen papayaan.
Garam masala, cyrry, korma ja
biryani tulivat keittiöömme jäädäkseen.

Laiskan naisen intialainen lammas-linssikeitto,
jolla pystyy hetkellisesti torjumaan matkakuumetta
syntyy allaolevan ohjeen mukaan...


Tämä hauska ja suunmyötäinen keitto syntyy
 muutamassa minuutissa.
Pilkkomista ja piperrystä välttäen
kotiin leviää herkullisen mausteinen
tuoksu.
 Suurin vaiva tämän keiton valmistuksessa 
on kantaa ostokset kaupasta kotiin.


Raaka-aineet:
Pussi Wok-vihanneksia
Tölkki valkosipulitomaattimurskaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
Tölkki GoGreen punaisia linssejä
Paketti HMT LammasMerquezia
1 rkl Garam masalaa
1 rkl Vindaloo-tahnaa
tuoretta persiljaa tai korianteria
suolaa
oliiviöljyä
päälle: turkkilaista jogurttia tasapainottamaan intialaista makumaailmaa

Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasarissa kevyesti garam masala, sipulit ja wok-vihannekset.
Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua 5 minuuttia, lisää pilkottu lammasmakkara, Vindaloo ja valutetut linssit. Keitä vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla. Lisää tuore persilja.
 Turkkilaisella jogurtilla pehmennät keiton maun täyteläiseksi. Nauti lämpimän naan-leivän kera.


Ihanan mausteisia keittohetkiä sinulle!

तुझा भूक !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti