Nuorcamino

torstai 9. heinäkuuta 2015

Kalakeittoa - silvuplee!

Hei!
Viime viikonlopun vieraamme toivat tuliaisiksi
itse valmistettua kylmäsavuhaukea.

Kala oli todella maukasta
keitettyjen kananmunien ja ruisleivän kera.
Ellen olisi tiennyt syöväni haukea,
olisin voinut kuvitella kalan olevan jotakin
aivan muuta.... 



Lauantain meriretkellä keitin kalakeiton,
 joka oli tähänastisista keitoksistani kenties maukkain.
 Salaisuus piili erilaisissa kaloissa,
joista juuri tuo kylmäsavuhauki antoi 
herkullisen ja kevyen savuaromin.


Kolmen kalan keitto syntyi näin:

puoli kiloa uutta perunaa
pieni nippu kesäporkkanaa
kesäsipuli varsineen
pieni pala kylmäsavuhaukea tai -lohta
palanen merilohta
palanen savulohta
juustokermaa
suolaa, pippuria
tuoretta tilliä ja voita.

Kuullota kuutioidut perunat, porkkanat ja sipuli kevyesti voissa kattilassa. Lisää vesi ja pieniksi kuutioitu kylmäsavukala.
Keitä perunat lähes kypsiksi, lisää merilohi, juustokerma, hienonnettu tilli ja sipulinvarret.
Mausta suolalla ja pippurilla, lisää vielä lopuksi savulohi.

Nauti hyvässä seurassa saaristolaislimpun ja voin kera...


Kun keiton vielä keittää pienessä pentterissä,
syö ulkona auringon paisteessa ja tuulet ovat suotuisat...
...voiko ruoka enää paremmalta maistua!

Mukavaa torstaita sinulle <3
t. Sanna

7 kommenttia:

  1. VArmasti hyvää...maisutis minullekkin..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja ohje on kyllä ihan helppo ja nopea. Löysin eilen Kaarinasta kengurua...sen valmistusta pitää jo oikein suunnitella...

      Poista
  2. Aah, kylmäsavustettu hauki on ihana herkku. Täällä meilläpäin sitä valmistaa eräs pappa ja se on suosittua varsinkin jouluna. Moni tilaa sitä tai tuo omat hauet. Pitäisi ehkä opetella itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa minäkin mietin, niin hyvää (vaikkakin kuulemma vaikeatöistä pakastamisineen kaikkineen) se oli.

      Poista
  3. Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta! Kiitos ohjeesta, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla ja nimenomaan veneen pentterissä tulevalla lomareissulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen herkku. Hyvä, helppo, eikä tule paljoa tiskiäkään ;)

      Poista
  4. Voi kiitos reseptistä kuulostaa ja näyttää niin hyvältä että ihan pakko kokeilla :)

    VastaaPoista