Nuorcamino

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Heleää helmikuuta!

Heippa ja heleää helmikuuta sinulle!

Poikkesin perjantaina työmatkalla
 "Punnitse ja Säästä"-kauppaan
viikonlopun herkkuostoksille 
tarkoituksenani kokeilla 
tuorepuuron valmistusta ensimmäistä kertaa.

Olo oli kuin "Liisalla ihmemaassa" ja
mukaan tarttuikin monenmoista jyvää ja ryyniä,
joista on iloa ja terveyttä varmasti pitkälle kevääseen.


Tänään aloitin sitten ensimmäisen tuorepuurokokeiluni:
Avokadoa, rahkaa, turkkilaista jogurttia...


Googlasin erilaisia reseptejä
 ja kaivoin perjantaina hankkimani aarteet
 kaapin kätkoistä.

Reseptini menee näin:
Avokadotuorepuuro 2:lle:
2 avokadoa
2 tl limen mehua
1 dl rahkaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl vanilijasokeria
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl rikottuja pellavansiemeniä
1 rkl kuivattuja, kuorittuja luomu hampunsiemeniä
1 rkl luomu kuivattuja mulperimarjoja
päälle koristeeksi mulperimarjoja
Kuori ja pilko avokado pieneksi, purista päälle limen mehu,
lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Koristele mulperimarjoilla.
Nauti kiireettomänä aamuna hyvän kahvin kera!



Tuorepuurokokeiluni onnistui hyvin,
puuro oli maukasta ja antoi vaihtelua
 tavalliselle viili-aamiaiselle.
Seuraavalla kerralla ajattelin valmistaa puuron jo
illalla ja annan tekeytyä yön yli.
Olen tämän viikon kärsinyt vaihtelevasti 
kovista päänsärkykohtauksista ja 
toivon että tällainen raakaravinto helpottaa oloani.

Ja  voiko tällaisten eväiden äärellä 
päivä alkaa muuta kuin hyvin?



Mukaan tarttui perjantaina myös herkullisia
suklaaraakakeksejä ja pakastekuivattuja suklaakirsikoita,
ihania herkkuja iltateen kera!

Näillä eväillä on mukava siirtyä helmikuulle
ja kohti keväthankia!

Voi hyvin ystäväni!
t. Sanna

4 kommenttia:

  1. Avocadotuorepuuro näyttää herkulliselta! Oletko siirtynyt käyttämään
    raakaravintoa? Siitä on hyviä kokemuksia monella täällä blogistaniassa,
    toivottavasti raakaravinto auttaa sinuakin voimaan hyvin.

    Aurinkoista helmikuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raakaravinto kiinnostaa kovasti ja nämä ovat pieniä kokeiluja. Puuro oli todella hyvää, suosittelen! Olen pyrkinyt VHH-ruokavalioon pidemmän aikaa, mutta suklaa vetää vielä kovasti puoleensa ... Aurinkoa ja valoa sinunkin helmikuuhusi!

      Poista
  2. Avocadotuorepuuro! Kiva kun annoit reseptin. Täällä blogistaniassa syödään paljon raakajuttuja ja tuorepuuroja. Minulle itselleni ne ovat vieraita juttuja. Johtunee siitä, että vatsani kestää kaikkea tavallisesti tehtyjä ruokia. Mutta nyt kun sain noin selvän ohjeen, niin kokeilen. Uskoisin, että nuo tuovat energiaa, sitä minä kaipaisin.
    Heleää helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokadotuorepuuro maistui kyllä hyvälle ja piti nälän poissa pitkään. Hetken suunnittelin myös kesällä keräämäni ja kuivattamani hortan lisäämistä puuroon, mutta en ihan vielä uskaltanut... ehkä seuraavalla kerralla. Punnitse ja säästä-kaupasta löytyy ihania jyviä ja ryynejä juuri tuorepuuroon ja muihinkin juttuihin. Onnea kokeiluihin!

      Poista