Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

torstai 16. lokakuuta 2014

Konjakkinen Suppilovahverokeitto


Hei!
Nyt kannattaa mennä metsään, 
mikäli pitää sienistä ja sienestyksestä.
Suppilovahveroita löytyy vaikka kuinka paljon
ja luonto on  syksyisen kaunis ja rauhoittava.
Hyöty ja huvi samassa paketissa.


Parina iltapaivänä olen poikennut lähimetsään ja 
ensi talven tarpeet taitaa olla jo kerättynä.


 Tänään osa saaliista päätyi pannuun ja
sieltä eteenpäin herkulliseen Suppilovahverokeittoon:


Konjakkinen suppilovahverokeitto

 2 litraa sieniä 2 isoa sipulia ja paketti pekonikuutioita,
 voita paistamiseen
(pekonin tilalla myös kinkku, salami, jauheliha
 tai poro käy mainiosti).

Liemi:
2 l vettä, 
2 rkl vehnäjauhoja
fondia
muutama viherpippuri
kirveliä, suolaa ja persiljaa
paketti koskenlaskija voimakasta
tilkka konjakkia

Hienonna sienet. Paista niitä kunnes neste on haihtunut.
 Lisää voi ja hienonnetut sipulit ja pekonit.
Lisää jauhot, sekoita, lisää vesi, fondi, sulatejuusto.
Keitä kymminisen minuuttia ja mausta.
Lopuksi kaada mukaan tilkkanen hyvää kojakkia ja
päälle persiljasilppua.

Nauti hyvässä seurassa,

tuoreen leivän ja raikkaan kuohuviinin kera


Mukavan makoisaa torstai-iltaa!
t. Sanna


8 kommenttia:

  1. Oi ihanaa! Kävinpä just tänään keräämässä kohmeisia suppiksia mökillä! :) Sienestys on ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä on, ja niitä tuntuu olevan vaikka kuinka paljon! Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Olin jo sulkemassa konetta, kun otsikko pisti silmääni - konjakkinen suppilovahverokeitto! Jos vain suppiksia löydän, niin tätä teen. Niin herkulliselta tuo näyttää... ja voin miltei tuntea tuoksunkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, herkullisia syksyn makuja ja tuoksuja. Metsään ja raikkaaseen ulkoilmaan nautiskelemaan. Kaunista viikonloppua!

      Poista
  3. Nam! Onpa erikoinen combo! Tätä täytyy kokeilla, varmasti herkkua.

    Ihanaa viikonloppua Sanna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle! Metsäretkelle vaan ja sienikeiton keittoon. Olen syönyt tätä herkkua nyt kolmena päivänä peräkkäin ja joka päivä maistuu herkulliselle!

      Poista
  4. Mmmm...kuulostaa herkulliselta. Loppuviikosta siis sienimetsään ja sopan tekoon. Kiitos sinulle ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä, tämä pitkä lämmin syksy antaa satoaan vielä, otetaan siitä kaikki irti!

      Poista