Nuorcamino

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Paras ateria ikinä...


Hei!
Vietimme Karhunkierroksen ja Hurtigrutenin välillä
muutaman vuorokauden syksyisen kauniilla Saariselällä.

Väsyneet jalat saivat levätä,
 kunnon unet hotellin sängyssä autiotupien jälkeen tuntuivat taivaalliselta
ja kylpylän lempeissä löylyissä virkistyi sekä keho, että mieli.

Sisarenpoikani Konsta, 10 v. suositteli meille 
ruokailua  paikallisessa Pirkon Pirtissä.


Pääruokana paistettua poron ulkofileetä ja paneroitua poroprässiä,
tatti-ohrapaistoksen ja konjakkikermakastikkeen kera.
Juomana argentiinalainen  Callia Alta Malbec


Jälkiruokana paahdetuilla manteleilla paneroitua leipäjuustoa,
lakkamoussea ja mehustettuja lakkoja sekä suolakinuskia.


Täytynee myöntää että tässä taisi olla elämäni paras illallinen...
(haasteita toki otetaan vastaan...)
Useammin pitäisi kuunnella kymmenvuotiaita ja ottaa vinkeistä vaarin.
Taidan olla velkaa hyvän suklaalevyn
- vähintäänkin belgialaisen ;)

Kiitos Konsta vielä kerran vinkistä!
t. Sanna


Ps. On kuitenkin kiva olla taas kotona,
hikoilla punttisalilla pyhäaamuna,
syödä hyvää kotiruokaa ja
torkahtaa takkahuoneen sohvalle ...



2 kommenttia:

  1. Namskis! Tuo poronliha-annos näyttää kyllä syntisen herkulliselta. Täytyy laittaa
    Konstan vinkki korvan taakse, jos itsekin pääsen vielä joskus Saariselälle.
    Voi mahtava noita maisemia, pohjoisen ruska-aikaa kauniimpaa ei olekaan!

    Leppoisaa paluuta arjen askareiden pariin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija! Kannattaa ottaa nokka kohti Saariselkää jo pelkästään tuon herkullisen aterian takia - ja onhan siellä paljon muutakin mukavaa tekemistä :)

      Poista