Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Muinaistulien aikaan...


Tuhansia vuosia sitten merenkulkijoita ohjattiin tai varoitettiin  merkkitulien avulla. 
Nykyisin muinaistulia poltetaan elokuun viimeisenä lauantaina kesäkauden päättymisen merkiksi.
Tulet symboloivat myös Itämeren maiden yhteistä huolta meremme hyvinvoinnista.


Lähdimme muinaistulien viettoon ystäviemme seurassa. 
Illan hämärtyessä laskimme purjeen tulien syttyessä ympärillämme.
 Ilta oli tavattoman tyyni ja kaunis.


Söimme, joimme ja ennenkaikkea viihdyimme yhdessä. 


Illalliseksi tarjosimme Karitsaa Vindaloo, minttu-raithaa,
 himalajan riisiä ja naanleipää.

Karitsaa Vindaloo:
800g karitsan paahtopaistia
6 sipulia
3 rkl ruokaöljyä
2 dl punaviinietikkaa
4 dl vettä
4 kotimaista tuoretta chiliä
2 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
6 valkosipulinkynttä
3 tl kuivattua inkivääriä
4 rkl vindaloo currytahnaa
2 rkl garam masalaa

Kuullota valkosipulia, chiliä ja inkivääriä hetki öljyssä. Lisää sipuli ja kuullota myös se. 
Lisää masala kasariin. Kun masala on tasainen, lisää liha paistumaan.
Kun lihan pinta on kiinni, lisää etikka ja vesi. Anna kiehahtaa ja lisää sokeri ja mausteet.
Vähennä lämpöä ja anna hautua hiljalleen niin kauan että nesteet ovat miltei hävinneet - ts. noin tunnin.
Maista ja säädä tarvittaessa.
Tarjoa hyvän riisin, mintturaithan ja naanleivän kanssa.
Nauti hyvässä seurassa.

Viinisuositus tämän ruuan kanssa:
Roteva & voimakas Casa Silva Carmenere Reserva


Kotiin saavuimme seuraavana päivänä levänneinä, kevyessä etelätuulessa, 
syysauringon paistaessa.


Kuulasta, kirpeää ja aurinkoista syyskuuta!
t. Dimman miehistö

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihania tunnelmakuvia! Rakasta seuraa, hyvää ruokaa ja juomaa, upea luonto ympärillä... voiko sitä enää asiat paremmin ollakaan? Tuo viimeinen kuva on kyllä oikea hyvänmielenkuva, ihana :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ansku! Veneilykauden soisi vielä jatkuvan pitkään...

    VastaaPoista