Nuorcamino

tiistai 27. elokuuta 2013

Sadonkorjuun juhlaa

 Marjojen, hedelmien, vihannesten ja sienien säilönnän aika on juuri nyt parhaimmillaan.
Oman puutarhan herkut ja metsän antimet maistuvat monin verroin
 herkullisemmalta kuin kaupasta ostetut.


Mikä olisikaan mukavampaa kuin kutsua ystävät koolle ja järjestää kunnon sadonkorjuujuhlat entisaikojen kekriperinteen malliin.


 Mansikkahillo porisee 


Marjat omasta maasta, kattilaan hiljaa porisemaan ja puhtaisiin purkkeihin talvea odottamaan.


Sienien kuivatus on helppoa ja palkitsevaa.


Alkusalaattia, ole hyvä...


Kaalipataa, puolukkahilloa ja saaristolaisleipää


Jälkiruuaksi Ahvenanmaan pannukakkua ja mansikkasurvosta.


Kuistin komeron viileydestä
haettiin kullankeltainen
samettikuorinen viili.
Joskus pudotimme päälle metsämansikoita.
Siinä maistui kesänurmien riemu.
Ja lopuksi nuolimme lusikat
-Raili Heikkilä.


Ihanaa sadonkorjuun aikaa sinulle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti