Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Pulled Pork-kutsut Haarakallionmäen tapaan!



Heipä hei ja hyvää pääsiäisen jälkeistä elämää!

 Pyhät hurahtivat Someron pääsiäisleirillä tanssien ja 
perheen kanssa herkutellen...
 Tänä pääsiäisenä tarjosimme
Pulled Lambia paikallisen Verasen tilan karitsasta ja
 perinteisestä possun kasslerista hampurilaisten muodossa.

Viulu oli marinoitunut usemman päivän ajan 
kahden tähden jaloviinassa, valkosipulissa ja yrteissä,
possu taas ui maukkaassa savukastikkeessa..
( Lampaan ohje postauksen alla)


Lihat muhivat uunin matalassa lämmössä yön yli mehukkaaksi ja maukkaaksi.
Jokainen kokosi oman hampurilaisensa
ciapatta- tai ruisleivästä,
sisälle lihaa, coleslawta, valkosipulilimemajoneesia,
paholaisenhilloa, oliiveja, valko- ja punasipulia,
salaattia ja vihanneksia...


Alla perheemme taidonnäytteitä...






Hampurilaiset olivat todellisia taidonnnäytteitä,
jotka myös maistuivat hyvälle.
Viiniksi sopi muuten hyvin punainen ja täyteläinen
Mayu tai kalifornialainen Dancing Bull. 
Olueksi Vahva Marsalkka luomu tai 
saksalainen Ayinger Altbairisch Dunkel.


Jälkiruuaksi vielä mangojuustokakkua, jäätelöä ja kahvia...
(kakkuohjeen löydät täältä)
Vielä seuraavanakin aamuna oli vatsa
 pääsiäisherkuista pullollaan!


Perheen pikkuiset tutustuivat toisiinsa ja vielä
 tänä pääsiäisenä hanpurilaiset jäivät syömättä.
Maitolinjalla - tottakai!

Kiitos koko porukalle mukavista hampurilaiskutsuista!
t. Sanna ja Timo

Karitsan Pulled Lamb
Karitsan viulu
1 dl oliiviöljyä
2 dl jaloviinaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 valkosipulia
2 rkl merisuolaa rouhittuna
tuoreen timjamin oksia
Kuivaa viulu, kuori valkosipulit ja paina kynnet lihan sisään. Sekoita öljy, jallu, suola ja juokseva hunaja. Laita viulu paistopussiin ja kaada marinadi päälle. Pidä jääkaapissa viisi päivää välillä käännellen. Ota huoneen lämpöön tuntia ennen kun laitat uuniin. 1 h 200 astetta, 10 tuntia 110 astetta.
Revi liha (tarkista suola), kaada mehukasta paistolientä päälle ja voit vielä halutessasi hauduttaa hetken.
Tarjoa Ciapattaleivän tai hyvän salaatin kanssa.

Valkosipulilimemajoneesi:
1 dl Hellmann`s majoneesia
puolikkaan limen raastettu kuori
1 rkl limen mehu
1,5 tl valkosipulirouhetta
Sekoita ainekset, anna maustua hetki ja nauti lampaan- tai possunlihan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti