Nuorcamino

maanantai 4. elokuuta 2014

Syntisen hyvää paholaisenhilloa


Elokuu ja säilöntäaika!!
Tätä olen niin odottanut:
Puutarhassa sato kypsyy ja keittiössä tuoksuvat syksyn herkulliset aromit.
Tuoretta, puhdasta lähiruokaa on saatavilla yllinkyllin.
Nyt on myös  paras hetki saada kesän maut talteen.
Viime viikolla valmistui kurkkusalaatti, raparperihillo,
 yrttisuola, sinappi ja  hortat. 
 Tänään oli vuorossa paholaisenhillo.
Huomenna (mikäli luoja suo) kesäkurpitsa muuntuu moneksi.



Paholaisenhillo Puolivihreän Elämän mukaan:

500 g kypsiä tomaatteja
2 isoa paprikaa
3 punaista chiliä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
basikan oksa tai 2 tl kuivattua
rosmariinin oksa tai 1 tl kuivattua
1 rkl etikkaa
500 g hillosokeria

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne vajaaksi minuutiksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi ja jäähdytä tomaatit. Irroita kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista kantaosat. Pane tomaatinlohkot kasariin, silppua sipuli, valkosipulinkynnet, paprika ja chili (joista siemenen on poistettu). Lisää kasariin kasvikset ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää etikka ja hillosokeri. Keitä vielä  10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja purkita.



Paholaisen hillo on hyvää lihan, makkaran ja kalan kanssa. 
Mikäli haluat valmistaa keltaisen tai oranssin version,
 kasviksista löytyy värejä joka lähtöön.
Paholaisenhillolla maustat hampurilaiset, kastikkeet ja keitot.
 Lisäaineetonta, maukasta  ja oi, niin hyvää!


Lohivinkki:
Leikkaa ruodottomaan lohifileeseen muutama poikittaisviilto nahkaan asti. Sivele viillot paholaisenhillolla ja täytä vuohenjuustolla. Pippuroi ja suolaa kala. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia fileen koosta riippuen.


Eilen bongasin pyörälenkillä ensimmäisen leikkuupuimurin.
Nyt on siis aika ottaa filtti ja mehupullo mukaan,
tehdä retki pellon laidalle ja
nauttia vastaleikatun oljen huumaavasta tuoksusta!

Voi vahvasti ystäväni!
t. Sanna

2 kommenttia:

  1. Tuon paholaisenhillon täytyy olla hyvää! Ja kalaresepti,
    varmasti suurta herkkua sekin. Ja mikä parasta, tuon herkun tekemiseen
    ei tarvita kymmentä lajia ruoka-ainetta, iso plussa siitä! Lohi on meidän pojun
    lempiruokaa, joten tuota punaista kalaa tulee laitettua useasti.

    Ihana tuo kuva puidulta pellolta! Syksyn ensi merkkejä, eikö totta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, syksyn ensimerkit ovat jo näkyvissä... Kokeilepa myös raidoittaa kevyesti bearnaiskastike, todellista herkkua esim. grillatun broilerfileen kumppanina...helppoa ja herkullista...

      Poista