Nuorcamino

lauantai 22. joulukuuta 2018

Joulun valoa ja lämpöä sinulle!

»Tule meille, Tuomas kulta
tuo joulu tullesansa,
oluttynnyri olallansa,
viinapikeri pivosansa,
juustokakku kailosansa.
Kyl sä meijän portin tunnet:
tervaristi, rautarengas,
musta koira portin alla!»
Elämys Ämmin tupa on taas elämää täynnä. Saavuimme viime viikon loppupuolella pitkältä vaellukseltamme, Portugalin Caminolta, kotiin. Matkan lopulla saimme vielä kaiken kukkuraksi viettää viikon Madeiran lämmössäkin.

Matka oli ehdottomasti kokemisen arvoinen. Elämä Caminolla oli ennakkoluulotonta hetkessä elämistä. Yksinkertaista elämää, jossa kaikki tarvittava kulki mukana selkärepussa. Viisi viikkoa ja 900 km opetti paljon myös fyysisistä rajoista, ajan kulumisesta ja mahdollisuuksista. Se opetti myös kärsivällisyyttä: Ei pidä tuijottaa päämäärää vaan nauttia tästä hetkestä.

Ja hyvälle tuntuu myös kotiinpaluu pitkän matkan jälkeen. Pääsemme saapumaan suoraan ilon ja valon juhlaan, joita meidän viime viikkoomme mahtuikin jo kolme kappaletta! 
Mikäli joululahjahankintasi ovat vielä kesken, olemme täällä Elämys Ämmissä ihan sinua varten. On sukkaa, keramiikkaa, käsitöitä, kahvia, teetä ja vaikka mitä. Olet sydämellisesti tervetullut meille!

Kasvun Vuoteni 2019-kalentereita on vielä muutamia jäljellä. Loput myydään asevelihintaan, eli mikäli sinulta vielä puuttuu, ota pikaisesti yhteyttä meihin. Sanna 045 669 0669.

Joulukuun villiyrttivinkkimme liittyy havuihin. Männyn, kuusen ja katajan havuja voi käyttää mausteina keitoissa ja pataruoissa. Katajasta voi käyttää myös marjat.

Männynhavujuoma
2 L männyn neulasia
5 L vettä
Kaada kuuma vesi neulasten päälle, anna seisoa vuorokausi. Keitä puoli tuntia. Siivilöi karitaliinan läpi. Lisää puoli purkkia hunajaa. Pullota. Nauti.

Toivotamme sinulle piparintuoksuista ja leppoisaa joulua!
t. Sanna ja Timo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti