Nuorcamino

torstai 1. elokuuta 2019

Kesän kuulumisia ja elokuun uutisia

 

Elokuu on saanut nimensä elonkorjuusta, joka on voitu aloittaa jo heinäkuun lopulla, Jaakon päivänä. Ajan määräsi viljan tuleentuminen ja jyvien kypsyminen. Elokuussa oli leikattava kaikki, myös kasketut viljelysmaat. Uskottiin, että öiset äänettömät salamat, »kalevantulet» eli »elovalkeat», jouduttivat satoa.

Pellolta leikatun viimeisen lyhteen eli »pellonnavan» ja viimeisen kuhilaan kohtelu oli tärkeää: Kolme viimeistä kortta saatettiin sitoa yhteen, palmikoida ja asettaa kiven alle. Näin viljaonni pysyi pellossa. Viimeinen kuhilas koristeltiin kukkaseppelein ja sen saran leikkaajalle ennustettiin häitä.  (Lähde Taivaannaula)

 

Meillä Elämys Ämmissä on ollut upea, eloisa kesä ja olemme nauttineet jokaisesta hetkestä ja kohtaamisesta. Lisääntynyt kotimaanmatkailu on näkynyt meillä ja vierailut ovat olleet ainutlaatuisia ja voimaannuttavia.
Matkailijoita on virrannut myös kauempaa ja tänä kesänä on jokaisesta maanosasta kävijöitä riittänyt myös tänne meille.

Aamukahvikupin äärellä Timon kanssa mietimme kuinka matkailijat tuovat myös meidän elämäämme palan lomaluksusta: aivan kuin mekin olisimme matkalla heidän kanssaan.
Yksi kesän kohokohdista oli 27.7. vietetty Ylen Saunapäivä, jolloin Savumaahisemmekin lämpeni ensimmäisen kerran. Ilta oli mitä mukavin ja kiitos sinulle, mikäli olit siinä mukana! 

 

Heinäkuun kääntyessä elokuulle myös Elämys Ämmin tapahtumat alkavat:
16.-18.8. Ihana minä-hemmotteluviikonloppu:
Kiireetöntä yhdessäoloa, ulkoilua, läsnäolo- ja aistiharjoituksia, tuoksuja & jalkakylpyjä, unelmakarttoja, kansanperinnettä, täydenkuun uintiretkiä, lempeitä löylyjä ja polskintaa poreissa, Ämmin herkullista ruokaa. Iloa, naurua ja naisvoimaa. Nokipannukahvia ja nuotiomunkkeja. Voit tehdä kaikkea tai olla tekemättä mitään. Mahdollisuus vierailla paikallisissa tila- ja käsityöpuodeissa. Kurssilla vierailee 2 hyvinvoinnin ammattilaista, jotka tekevät viikonlopustasi unohtumattoman. Pienryhmä 6-10 henkilöä, kesto perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään, Viikonlopun hinta 398€/henk. Hinta sisältää ohjelman, ruokailut ja yöpymisen hirsitalossa, satumökeissä tai leijuteltassa, puussa, sinisen taivaan alla.
Viikonloppua vietetään Elämys Ämmissä ja se toteutuu, jos vähintään 6 osallistujaa. Olet sydämellisesti tervetullut!  Ilmoittautumiset Sanna 045 669 0669

17.8. klo 9-14.30 Mielihyväpäivä - joogaa ja täysipainoista kasvisruokaa
Aloitamme päivän terveyssmoothiella ja Maijan ihanalla Metsäjoogalla. Margit Kojo tarjoaa katsauksen täysipainoiseen kasvisruokaan, josta siirrymme käytännön ruoanvalmistukseen ja päätämme päivän yhteisruokailuun, Voit ilmoittautua vain tähän tapahtumaan tai valita sen osaksi Ihana Minä-viikonloppua. Luvassa joogaa, rentoa ja ihanaa yhdessäoloa kasvisruuan merkeissä. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan! Hinta 55€/henk. Voit myös yöpyä meillä. Ilmoittautumiset Sanna 0456690669

28.8. klo 18 Betonin uudet tuulet
Vietetään elokuista iltaa betonia valaen. Marita Mäki Karunasta esittelee syksyn kuumimmat uutuudet ja tarvittaessa myös tontun valamisen salat. Ämmi valmistaa illan päätteeksi maukasta elämysruokaa. Tule viettämään mukavaa iltaa kanssamme.
Hinta 35€/henk. kaksi kaverusta 60€, sis. betonin ja välineet. Huom. olemme ulkona ja työ on sotkuista, joten asu sen mukaan. Mukaan omat kumihanskat.

 

Mikäli olet kiinnostunut, aloitamme syksyn tullessa jälleen Myynnin, markkinoinnin ja matkailun viiden kurssin sarjan, josta voit valita itsellesi sopivimmat palat. Olen pakannut kokemukseni asiakaspalvelusta, yrittäjyydestä ja sen tuomasta elämän ilosta helposti omaksuttaviksi kokonaisuuksiksi ja jaan nyt kaiken osaamani kanssasi:
Yhteinen matkamme kohti parempaa asiakaskokemusta on kanssani helppoa ja hauskaa. Opastan sinua tekemään yrityksestäsi itsesi näköisen ja kerron sinulle, kuinka ”Onni löytyy torstai-iltapäivästä kello 13.30” 

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä minuun, 0456690669

Elokuun villiyrttivinkkimme liittyy kanervaan, joka kukkii komeimmillaan juuri elokuussa.

Rohdoksi käytetään kukkia ja kukkivia versonlatvoja. Ne sisältävät jonkin verran arbutiinia, jolla on virtsaneritystä lisäävä ja virtsatietulehduksia lääkitsevä vaikutus. Kanervaa on pidetty perinteisesti tehokkaana "verta puhdistavana" rohtona, ja runsaan parkkiainepitoisuutensa vuoksi sitä on käytetty ripulilääkkeenä. Kanervalla on myös vankka maine rauhoittavana rohtona, ja sitä on käytetty usein iltateesekoituksissa edistämään unentuloa. Antiseptisen vaikutuksensa vuoksi kanervatee sopii pienten haavojen puhdistamiseen, ja kuivia hienonnettuja kanervankukkia voi ripotella märkiviin haavoihin, rohtumiin ja palovammoihin.

Kanervankukista syntyy myös erinomaista likööriä ja varpujen päällä voi paistaa vaikkapa sämpylöitä, joista ne saavat erinomaista makua.


Unitee
1 rkl kanervankukkia tai versoja

2 lasillista vettä

Kaada kiehuva vesi kanervankukkien päälle. Anna hautua kunnolla ennen nauttimista. Makeuta tee tarvittaessa hunajalla.
 

Kanervalikööri

1–2 dl kanervankukkia tai kukkivia latvoja
35 cl kirkasta alkoholia
0,5 dl juoksevaa hunajaa

Laita kaikki ainekset tiiviskantiseen lasitölkkiin. Tarkista, että kanervankukat varmasti peittyvät alkoholiin. Anna juoman seistä pimeässä noin vuoden ajan. Siivilöi, tarkista makeus ja pullota.

 

Toivotamme sinulle aurinkoisia elokuun päiviä ja kuulaita iltoja, voi hyvin ystäväni!
t. Sanna ja Timo

 

1 kommentti: