Nuorcamino

torstai 18. heinäkuuta 2013

Keidas keskellä Turkua...


Pääsin työni puolesta pitämään lähiruoka-aiheista iltaa Peltolan siirtolapuutarhaan Turkuun. Puutarha on aloittanut toimintansa 1947, ja käsittää 224 mökkiä. Toiminta alueella on erittäin vireää: tapahtumia järjestetään aina yhteisistä jumppatunneista venetsialaisiin ja muinaistulien yöhön joka kesä lähes viikottain. Alueella sijaitsee myös oma sauna, toimisto, kutomo, verstas ja multamarket.


Kuulijoita oli saapunut paikalle runsaasti.
 Ilta oli lämmin ja aurinkoinen, tunnelma iloinen ja leppoisa.


Paistelimme ja maistelimme herkkuja: 
 lähiruokaa, luomua ja lisäaineetonta, tottakai!
Tapahtuman jälkeen pääsin tutustumaan alueelle. Kauniita mökkejä siisteine pihoineen vieri vieressä. Kapeita kujia, hyväntuulisia puutarhureita. Persoonallisimman mökin pihalla kasvoi banaani, bambu, jukka ja viikuna. Tunnelma oli epätodellinen. 
Tällaista maisemaa ei Turun kaupungin alueella voisi odottaa.

Erään mökin pihasta löytyi tämä viehättävä pikkukaivo. Mieleni teki heittää sinne lantti tai pari ja toivoa jotakin mukavaa. No tänään on torstai ja torstaihan on toivoa täynnä...


Puutarha oli todellinen paratiisi. Kasvit kauniisti ryhmiteltynä. Värien loisto toi mieleen räiskyvän ilotulituksen. Katseltavaa ja ihmeteltävää olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa.

Mökin sisällä asustivat nämä pienet, suloiset ystävät, jotka mökin rouva on itse virkannut.
 Ihania taidetoksia nämäkin.


Suuret kiitokset että sain vierailla Peltolassa!
 Oli hienoa tavata ihmisiä, jotka intohimoisesti rakentavat ja ylläpitävät tätä pientä paratiisia. Kauneutta, rauhaa ja kiireettömyyttä, sitä sain kesäisenä iltana kokea Peltolassa! 

2 kommenttia:

  1. Onpas hulppea viidakko, mahtava :)Ei heti uskois, että Suomessa ollaan :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä, ja keskellä Turkua :)

    VastaaPoista