Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

maanantai 29. huhtikuuta 2019

Toukokuun Uutiskirje

Kesä keikkuen tuleepi, suvi suuta vääristellen. 

Erkin päivänä (18.5) on ennen tehty ennusteita tulevan kesän oloista: Jos käki kukkuu hankeen, tulee halloja. Jos taas lehti on jo puihin tulossa käen alkaessa ensi kertaa kukkumaan, tulee hyvä viljasato. Jos sammakonpoika Erkkinä elää, niin ruis Jaakkona (25.7.) helää. Kylmä Erkin päivä ennustaa lämmintä kesää: Erkin vilu kesän ilo.

Huhtikuussa olemme todellakin saaneet nauttia lämpimistä keleistä. Timo on ahkeroinut savusaunalla ja Sanna järjestellyt kotia ja pihaa kesäkuntoon. Alamme pikkuhiljaa olla valmiita kesän tulla!

Toukokuussa Elämys Ämmissä tapahtuu:

Tule tekemään juustoja Ämmin kanssa ja opi samalla villiyrttiniksit. Teemme pitojuustoja, leipäjuustoa, kotijuustoja, juustokeksejä ja juustokakkuja. Yhdistelemme resepteihin kevään tuoreimmat villiyrtit. Mukana uusia reseptejä. Käytettävät ainekset sisältyvät kurssin hintaan. Hinta 35€/henk., paikkoja rajoitetusti!

21.5.2019 klo 18 Pitsiruukkuja sementistä
Tule tekemään ruukkutaidetta sementistä! Mukaasi tarvitset vanhoja, käytöstä poistamiasi pitsiliinoja ja froteepyyhkeitä, sekä ylle huonot vaatteet sillä työskentely sementin parissa on sotkevaa. Illan päätteksi ruukkuruokaa a'la Ämmi. Kurssin hinta 35€/henk., kaksi kaverusta 60€.

Lounasta tarjoilemme edelleen keskiviikkoisin klo 11-13 koko kesäkauden ajan. Laita kuitenkin viestiä etukäteen, jotta tiedän kattaa lautasen sinullekin.

Kesän savusaunavuoromme ovat varattavissa jo nyt. Savumaahisessa on mukava istua ja parantaa maailmaa ja Sivumaahisessa kokoustaa tai viettää iltaa ystävien kesken. Me teemme illastasi aina elämyksen.

Järjestämme kesäaikaankin tykypäivät, kokouspalvelut, juhlat ja yöpymiset juuri sinun toiveidesi mukaisesti. Sillä olemmehan täällä sinua varten!



Toukokuun villiyrttivinkki liittyy ihanaan voikukkaan.  Siitä voit käyttää keittiössä kaiken: Lehdet, nuput, kukat ja juuret.

Nuorten lehtien maku muistuttaa rucolaa. Ne kaannattaa kerätä heti keväällä ennen kukintaa ja pienempiä lehtiä koko kesän. Mitä syvemmät sahalaidat lehtien reunoissa on, sitä kitkerämmälle ne maistuvat. Lehdet sisältävät kolme kertaa kenemmän ravinteita kuin viljellyt salaatit.
1.5.2019 klo 11-14 Vappubrunssi
29 € / henkilö, lapset 14 € / 4 - 12-vuotias. Pöytämme
 täynnä paikallisherkkuja. Tule ja maista!

7.5.2019 klo 18 Kevään ensimmäinen villiyrttikurssi 
Opitaan tunnistamaan tärkeimmät villiyrtit ja käyttämään niitä ruoanvalmistuksessa. Kokkaamme yhteisen aterian kerätyistä raaka-aineista. Hinta 35€/henk, 60€ kaksi kaverusta! Olet sydämellisesti tervetullut villiyrttien lumoavaan maailmaan!

9.5.2019 klo 18 Juuret maassa-villiyrttikurssi
Kurssilla käsitellään villiyrttejä alhaalta käsin. Esittelen sinulle tuttujen kasvien juuristoja ja sitä, miten ja mitä voit niistä valmistaa.
Kurssi on uudenlainen löytöretki, jossa luonto vastaanottaa meidät juuri sellaisena kuin olemme ja on aina meille avoin. Tervetuloa makumatkalle maanalaisten ihmeiden maailmaan! Hinta 40€/henk.

11.5.2019 klo 9 Merirumpukurssi
Roimaelämyksen Merirumpukurssi Elämys Ämmissä. Miia värjää etukäteen nahkoja ja väritoivomuksia otetaan vastaan. Kurssille osallistujat tarvitsevat omat sakset. Hinta 95 €
Lähiruokapaketti 15€ (sis. aamiaisen + kevyen lounaan). Olemme ulkona, joten säänmukainen pukeutuminen.

11.5.2019 klo 15 Äitienpäivän kakkutalkoot
Äitienpäivän aattona lapsille ja isille kakunkoristelua Elämys Ämmissä. Teemme pohjan valmiiksi ja saatte täyttää ja koristella sen makunne mukaan. Paljon täyte- ja koristevaihtoehtoja. Valmis kakku mukaan. Tarjolla mehua ja keksejä.  Hinta 35€/perhe. Tervetuloa!


12.5.2019 klo 15 Äitienpäivän maalaispöytä
Katamme äitienpäiväpöydän Elämys Ämmin pihalle (sateen sattuessa sisälle). Raaka-aineet tulevat läheltä, ympäristöä kunnioittaen ja ylimääräisiä kuljetuksia välttäen. Jokainen suupala on puhdasta, tuoretta ja se on kokonaisuudessaan jäljitettävissä.
Pitopöytämme täynnä paikallisherkkuja:
32 € / henkilö,  lapset 16 € / 4 - 12-vuotias
Olisimme iloisia mikäli istuisit pöytään kanssamme!

14.5.2019 klo 18 Kevätjuustot
Herkutteluhunaja
Pehmitä purkillinen luomuhunajaa, sekoita siihen ruokalusikallinen jaloviinaa ja desi silputtuja voikukan terälehtiä. Erinomaista lettujen ja jäätelön kanssa.

Voikukkalonkero
Kerää 1 litra voikukan lehtiä ja kaada 3 litraa kiehuvaa vettä päälle. Anna jäähtyä 40 asteeseen. Lisää ruokalusikallinen hunajaa tai sokeria + 0,5tl hiivaa. Säilytä huoneenlämmössä 2 päivää. Siilaa, pullota ja siirrä jääkaappiin.

Nyt on paras aika mennä ulos luontoon ja nauttia siitä täysin siemauksin. Kerää villiyrttejä joita tunnet.  Harjoittele yksi kasvi kerrallaan. Kunnioita luontoa ja ota vain se minkä tarvitset.

Ota vastaan lunnon lahjat: Marjat ja yrtit lautaselle, oksat vihtaan, kerkät siirappiin, katajanmarjat mausteeksi, hedelmät syötäviksi, kuollut puu polttopuuksi ja maisemat ihailtavaksi.

Toivotamme sinulle aurinkoista ja elämäntäyteistä  toukokuuta!
t. Sanna ja Timo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti