Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

tiistai 1. toukokuuta 2018

Toukokuu jo vuottaa kesää, pikkulinnut tekee pesää...

Ennen vanhaan tehtiin Erkin päivänä ennusteita tulevan kesän oloista: Jos käki kukkuu hankeen, tulee halloja. Jos taas lehti on jo puihin tulossa käen alkaessa ensi kertaa kukkumaan, tulee hyvä viljasato. Jos sammakonpoika Erkkinä elää, niin ruis Jaakkona (25.7.) helää. Kylmä Erkin päivä ennustaa lämmintä kesää:  Erkin vilu, kesän ilo.

Me Elämys Ämmiläiset seuraamme tarkkaan vanhan kansan viisauksia ja uskomme toukokuusta tulevan elämän täyteisen ja hyvän.

Uudet kotisivut valmistuivat viikko sitten ja ne ovat isolla sydämellä tehty. Kaikki Sinulle tärkeä löytyy nyt yhden katon alta: sivuillemme pääset kulkemaan tästä portista: https://www.ammila.fi/
Eikö vain Anni olekin tehnyt loistavaa työtä??

Toukokuussa tapahtuu: 
1.5. tiistaina Vapunpäivän brunssi klo 11.
5.5. lauantaina Villiyrttikurssi klo 10.
8.5. tiistaina Villiyrittikurssi klo 17.30.
10.5 Lehmien Laitumelle lasku Tyynelän tilalla klo 10.
13.5. sunnuntaina Äitienpäivän pitopöytä klo 16-19.
26.5. lauantaina Merirumpukurssi klo 9.

Lounasta tarjoilemme vielä toukokuun ajan keskiviikkoisin klo 11-13:
2.5. Kalakeitto, Ämmilän ruisleipä, kahvi ja kierrepulla
9.5. Kaalipata, kahvi ja puolukkarahka
16.5. Jauhelihakeitto, kahvi ja mustikkapiirakka
23.5. Uuniperuna + kasvistäyte, kahvi, jäätelö ja marjakimara
30.5 Savulohipasta, kahvi ja villiyrttismoothie

 Olisimme iloisia mikäli istuisit pöytään kanssamme!



Uutiskirje julkaisee joka kuukausi yhden Ämmin villiyrttireseptin kauden raaka-aineista.

Tässä sinulle ensimmäinen:
Koivut alkavat tuottaa terveysjuomana pidettyä mahlaa kun lumi on pälvinä maassa ja valutuskausi kestää vajaan kuukauden ilmoista riippuen. Koivunmahla on todellinen luonnon oma eliksiiri, se virvoittaa nuutuneen kehon ja antaa kuona-aineille kyytiä.

Toukokuun puolukka-koivunmahlasämpylät:
5 dl koivunmahlaa
25 g hiivaa
2 tl suolaa
4 rkl hunajaa
50 g  voita
3 dl ruisjauhoja
7 dl sämpyläjauhoja
1 dl pakastepuolukoita


Liota hiiva kädenlämpöiseen koivunmahlaan. Lisää suola ja 1 rkl hunajaa ja alusta taikinaksi jauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä voi.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonnut taikina levyksi, ripottele päälle pakastepuolukat ja valuta loppu hunaja. Kierrä rullalle ja leikkaa palasiksi. Nosta uunipellille.
Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.



Kyllä on kiva kun on taas kevät ja villiyrtti aika on alkamassa. Luontoilu pitää pään pilvissä ja jalat tukevasti maan kamaralla.
Aurinkoista toukokuuta sinulle!
t. Sanna ja Timo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti