Nuorcamino

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Lomalla viimeinkin

Aurinko
taivas
levadat
suola
viinirypäleet
laakeripuumetsä
delfiinit
Espada
aamu-uinti
fudon melankoliset sävelmät
Pico Ruiva
Jumalan puutarha

 ♥  Loma  


keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kevät keikkuen tulevi


Nyt sen tuntee jo ilmassa,
kevät on todellakin täällä:
valo ja tuoksu.
Päivä pitenee hetki hetkeltä,
tunti tunnilta.
Kirves puupinon päällä
odottaa hakkaajaa.
Luonto herättää talvisen nukkujan.


Auringon myötä 
putoaa pipo päästä,
lapaset käsistä.

Kärpäsen surina,
linnun laulu,
voimistuvat värit,
keväinen energia virtaa sisään ovista ja ikkunoista.


Ensimmäiset kahvit iltapaiväauringossa.
Nautin hetkestä täysin siemauksin ja
talletan sen muistoihini. 


Lehmien halaaminen,
vasikoiden juotto,
traktorin puksutus tiellä,
kevään ensimmäiset versot ikkunalaudalla,
iso kuppi kuumaa teetä,
päivänokoset,
suklaakakku ystävän seurassa.


Elämän pienet kepeät hetket 
luovat onnellisen ilmapiirin.
Pienet arjen valinnat,
kevät,
linnun laulu ja
askeleiden keveys.
- Ne ovat tässä.


Kiitos vielä kerran Teija näistä ihanista astioista!
Nyt  kokoelma on  täydellinen!


Koskaan ei ole liian aikaista
tarttua hetkeen
ja ihmisen käteen
avata ikkuna
nuuhkia sumua
kuunnella tuulta
antaa auringonläikän hiipiä lattialle
-Satu Hassi-

Vielä kaksi työpäivää ja sitten  on 
- loma,
 loma,
 loma!

Mukavaa loppuviikkoa!
t. Sanna

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Naistenpäivän herkku



Rommirusinajäätelö:

0,5 dl tummaa rommia
1 dl rusinoita
100 g tummaa suklaata
1 l vanilijajäätelöä
1 prk creme vanillaa

Anna rusinoiden maustua ja turvota rommissa yön yli. 
Rouhi suklaa melko karkeaksi rouheeksi. 
Vaahdota creme vanilla, notkista jäätelö.
 Sekoita rusinat, suklaa, jäätelö ja vanilijavaahto. 
Siirrä jäätelö kakkuvuokaan ja pakasta.
 Tarjoa marjojen kera.



On vain yksi periaate:
Epätäydellisyys.
Joka hyväksyy sen,
jaksaa elää.
-Eeva Kilpi-


Mistä on upeat naiset tehty?
Aidoista raaka-aineista,
rakkaudesta ja luomutuotteista.
Suolaista ja makeaa naistenpäivää!

t. Sanna


torstai 6. maaliskuuta 2014

Anna mulle remmii!!!

Ehkä lempiaiheeni täällä
blogi-maailmassa on onnellisuus.
Haluaisin kirjoittaa siitä alinomaa,
koska aihe on niin lähellä sydäntäni.
 Olen elänyt menneisyydessäni  erittäin onnettomia aikoja,
joten tyytyväisyys ja tasapaino korostuvat  
tämänhetkisessä  elämässäni.

Kuva: Queteshunter

Eilinen oli erityisen hyvä päivä...
Olin onnekas ja onnellinen
(olen sitä kyllä vielä tänäänkin).
Itse asiassa eilinen lukeutuu niihin päiviin
jotka jäävät pisaroiksi 
elämän helminauhaan.


Palaset loksahtivat paikoilleen
ja olo varma, rauhallinen ja tyyni.
Näitä kokemuksia mielellään lisää 
-kiitos!


Ystävättäreni tytär
käy nahkatyökurssia
ja hän on tehnyt tälläisia upeita
 jalustimia ja vöitä.


Minäkin sain  upean nahkavyön
aivan kuin pisteeksi hyvälle päivälle.
Uusi nahkavyö uusissa nahkahousuissa,
onnentyttö!

Suuret kiitokset Titta!


Onnellista päivää jokaiselle,
suhinalla kohti viikonvaihdetta!
t. Sanna


maanantai 3. maaliskuuta 2014

Hetki, jolloin kokkikin lähes itki...



Vihdoin saapui meillekin se päivä, 
jolloin valmistin ensimmäistä kertaa ystävilleni
 täällä nettimaailmassa kulovalkean lailla
 leviävää hittituotetta eli avokadopastaa.


Resepti oli yllättävän helppo, ruoka nopeatekoinen,
ja lopputulos tyrmäävän herkullinen.
Raikas ja ruokaisa kastike, spaghetti al dente
ja päällä herkullisen suolainen Pecorinoraaste.


En siis lainkaan ihmettele Hanna Gullichsenin reaktiota, 
kun ensimmäistä kertaa ruokaa maistaessaan oli
purskahtaa itkuun.

Sillä kyllä tälläkin kokilla oli tänään kyynel silmässä...


Alkuperäisen reseptin löydät täältä:
 http://safkaa.com/2012/10/avokadopasta-the-original-recipe/


Jos haluat tarjota rakkaillesi jotain aivan erityisen hyvää,
suosittelen ehdottomasti tätä maukasta trendiherkkua!

Aurinkoa ja iloa arkeen!

t. Sanna



sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Hitoksee hauska ilta




Kevätväsymyksen torjuntaan järjestimme 
viikonloppuna iloisen ja riehakkaan
Potka ja Vodka-illan ystävillemme.


Illan teema kertoo kaiken:
jokaisella vieraalla puolentoista kilon Sianpotka lautasella.
Ruokaryyppyjä, juomalauluja,
ulkomaisia huutoja,
loruja ja riimejä,
naurua ja iloista mieltä.




Potkat muhivat koko päivän uuniin miedossa lämmössä.
Perinteisestä laskiaisen hernekeiton lisukkeesta
syntyy tällä tavoin mitä mainiointa seurusteluherkkua.
Ohjeen löydät täältä.



Potkan kaverina maukasta ja raikasta Pecorino-viikunasalaattia


Teimme taikatemppuja,
niskahartiaseisontaa,
leijuntaa,
lootuskävelyä...
Ihmeellisiä asioita kunnon sianpotka saakin aikaan ;) ...

Kevätväsymyksestä ei siis tietoakaan,
jokainen juhlija tunsi olonsa
alle kaksikymppiseksi....

Aamulla tilanne olikin sitten jo aivan toinen...
Hitoksee hauska ilta,
näillä nauruilla jaksaa taas pitkälle kevääseen.

Suuret kiitokset kaikille mukanaolleille!


Herätessämme maa oli valkoinen...
Pulkkamäki jää kuitenkin ensi talveen.
Iloista laskiaista ystävät!
t. Sanna