Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

torstai 10. lokakuuta 2013

Melonipellon laidalla...



Lähihunajaa, kiitos Jaska!

-Mistä sinä pidät eniten maan päällä Puh?
-"No jaa", Puh sanoi. "Mistä minä pidän eniten..."
ja sitten hänen täytyi miettiä hetken.

Sillä vaikka oli kauhean ihanaa syödä hunajaa,
oli kuitenkin se hetki,
juuri ennen syömisen aloittamista,
parempi kuin itse syöminen.


Satokausi alkaa olla lopuillaan.
Kesä on ollut pitkä ja aurinkoinen.
 Paikallisella Liesniemen tilalla Susannan ja Sepon vaivoina on tänä syksynä tullut juostua ihan vaivoiksi saakka.


Tilalla viljellään juureksia, marjoja ja vihanneksia.
Syksyn suurimmat hitit ovat  maissi ja meloni,
jotka vetävät moninkertaisesti vertoja kaupan vastaaviin tuotteisiin.


Ihan parasta asua niin etelässä, 
että melonipelto sijaitsee kolmen kilometrin päässä...

Pappilanmäen omenoita, kiitos Eila!

Omenaprojektikin  alkaa onneksi olla lopuillaan:
omena-vaniljahilloa, omena-kanelihilloa,
omenasmoothieta,
rommiuunomenoita,
kuivattuja omenarenkaita,
erilaisia herkullisia piirakoita.


Monenlaista reseptiä on tänä syksynä tullut testattua,
toinen toistaan ihanampia makuja...




Parasta kuitenkin on  kotimaisen tuoreen omenan
viettelevän herkullinen tuoksu!


Uusin kokeiluni on tämä ihastuttava Hunaja-omenapiirakka,
 jossa omena ja hunaja lyövät hynttyyt yhteen
 muuntuen  mainioksi  syysherkuksi  kahvipöytään tai jälkkäriksi.

Hunaja-omenapiirakka

6 munaa
300 g hunajaa
200 g voita 
3 dl kermaa
7 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
5 tl  leivinjauhetta

Pinnalle:
5 - 6  omenaa
kanelia
rkl juoksevaa hunajaa

Vaahdota munat. Sulata voi kattilassa, lisää kerma ja hunaja.
 Lisää seos munavaahtoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
Kaada taikina uunipellille. Lado päälle omenaviipaleet, ripottele kaneli. 
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Valuta kuuman piirakan päälle juokseva hunaja.
Kun hunaja kuivahtaa, se muodostaa piirakan päälle kauniin kiiltävän kalvon.

-kuva Duane Bryers-

Niin,
yksi kuva todellakin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...

Hymyä ja iloista mieltä ystävät!

2 kommenttia:

  1. Oi herkkuja :) Tuota reseptiä on pakko kokeilla, kuulosti niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Meloneja lähipellolta, arjen luksusta!

    VastaaPoista