Vieraile Elämys Ämmin nettisivuilla

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Ypäjänkylän Mylly


Pääsin yllättäen viikonvaihteessa tutustumaan
 kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen Ypäjänkylän myllyyn,
 joka on aloittanut toimintansa jo 1930-luvulla.
Upea talonpoikaisympäristö, jota on hellästi vaalittu.
Tällä hetkellä mylly pyörii kolmannessa polvessa.
Tietotaito on kulkenut isältä pojalle.
Mylly jauhaa leipäviljaa asiakaslähtöisesti täyden palvelun periaatteella.
Lisäaineettomuus, tuoreus ja aito viljan maku on Ypäjän myllyn ehdottomia valtteja.


  Myymälästä voi ostaa myllyn tuotteita, ryynejä, jauhoja ja suurimoita.
Samassa tilassa toimii viihtyisä kahvila Myllytupa,
jota voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin.
Täällä toimii myös kylän asiamiesposti.


Koneet ja laiteet ovat aidosti vanhoja, kunnostettuja ja ammattitaidolla huollettuja.


Myllyn rouva esittelemässä arvokkaita koneita.
Tietotaito  ja oman työn arvostus oli vahvasti läsnä myllymiljöössä.


Puhdasta, lisäaineetonta, tuoretta suomalaista ruokaa.


Myllypuodin valikoimaa,
puodista sai ostaa myös muita elintarvikkeita
ja lahjatavaraa.


Aarteita kertyi myös kotiintuotavaksi.


 Ja heti seuraavan aamuna piti kokeilla uutispuuron keittoa tämän syksyn
 puuroruisjauhoista eli uutisista.
Uutispuuronkeitto on sellaista pyhäaamun kiireetöntä nautintoa, slowfoodia...
Puuron keitin yli 100 vuotta vanhan ohjeen mukaan.

Niin, on varmasti turha edes kertoa,
mutta taivaallisen hyväähän se oli....

Uutispuuro:
3 litraa vettä
6 dl uutisjauhoja tai  karkeita ruisjauhoja
2 rkl voita
2 rkl merisuolaa
Vesi kiehautataan, ruisjauhot vispilöidaan vähitellen sekaan. Puuroa keitetään pienellä lämmöllä reilu tunti. Lisätään voi ja suola. Nautitaan voisilmän tai pakastemarjojen kanssa.



Pellolta myllyyn, myllystä pöytään,
puhdasta, herkullista lähiruokaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti